Publicitatea stradala si rolul echipei de alpinisti utilitari in montarea acesteia

Posted by: Consultant Alpinism utilitar Category: Alpinism Utilitar Tags: , , Comments: 0

Una dintre cele mai importante caracteristici ale publicitatii in aer liber este vizibilitatea acesteia pentru publicul potential. Si totusi, cine se ocupa sa monteze acele reclame?

Montarea bannerelor publicitare si a reclamelor luminoase la inaltime sunt realizate de o echipa de alpinisti utilitari, experti in munca la inaltime.

De exemplu, pentru instalarea semnelor publicitare este nevoie de echipamente sau utilaje speciale – schele, scari, macarale, turnuri. Si aceasta lucrare ar trebui facuta de specialisti calificati cu experienta in alpinism utilitar.

 

Exista doar doua moduri de a te asigura ca publicitatea este clar vizibila de la distanta:

  • prin cresterea dimensiunii suporturilor publicitare
  • ridicarea lor la o inaltime semnificativa.

Marile agentii de alpinism utilitar asa cum este AlpinMax au de obicei atat echipamentul necesar, cat si personal cu experienta care au atestat de lucru la inaltime, obtinut in urma cursului national, iar sefii de echipa au training IRATA (Industrial Rope Access Trade Association), au aviz psihologic pentru a putea lucra la inaltime, au medicina muncii pentru acest domeniu, au instructajul SSM facut si urmeaza o serie de proceduri pentru a fi mereu in siguranta.

Cu cat semnul, bannerul sau panoul publicitar este mai sus, cu atat il poti vedea mai de departe. Si cu cat ramane mai mult in campul vizual al soferilor, pasagerilor si pietonilor care trec pe langa el, cu atat mai valoros si efectiv va fi.

Publicitatea stradala si rolul echipei de alpinisti utilitari in montarea acesteia

Instalarea de bannere publicitare este o sarcina cu care alpinistii industriali se confrunta tot mai des. Ridicarea lor la inaltimea dorita si atasarea lor de peretii portanti nu este o sarcina usoara in sine. Si mai masive sunt semnele, panourile si casetele luminoase din materiale solide. Acestea sunt fie ridicate cu macarale, fie coborate de pe acoperis, iar munca le revine, desigur, alpinistilor utilitari.

Casetele luminoase sunt cel mai comun tip de publicitate exterioara care functioneaza non-stop. Si aici instalatorii se confrunta cu o sarcina suplimentara – pentru a preveni deteriorarea echipamentelor electrice deja montate in ele.

Pana de curand, o anumita problema era fragilitatea si pericolul pentru mediu al surselor traditionale de lumina – lampile fluorescente. Acum, in legatura cu tranzitia masiva la dispozitivele LED, aceasta dificultate a trecut in fundal. Cu toate acestea, lucrul cu casete luminoase la inaltime si mai ales conectarea acestora la sursa de alimentare necesita calificari speciale, experienta si dexteritate.

Literele volumetrice sunt, de asemenea, printre tipurile populare de publicitate la inaltime. Ele pot fi realizate din polimeri sau metal si sunt adesea destul de grele. Literele volumetrice sunt adesea echipate cu iluminare interioara si exterioara. Laboriozitatea suplimentara in timpul instalarii literelor voluminoase este creata de faptul ca nu este necesara instalarea unei singure casete sau bloc, ci fiecare litera a inscriptiei separat.

Publicitatea stradala si rolul echipei de alpinisti utilitari in montarea acesteia

Structurile publicitare mari, complexe, sunt de obicei asamblate piesa cu piesa, iar alpinistii industriali trebuie sa actioneze in contact permanent cu planificatorii si designerii.

Astfel, compania AlpinMax a implementat peste 1000 de proiecte in domeniul alpinism utilitar publicitate, atat in Romania cat si pe plan international, demonstrand de fiecare data profesionalism, rezistenta si o planificarea strategica a fiecarui pas al muncii in avans. Publicitatea stradala ramane in continuare de impact, chiar si in era digitala, iar rolul alpinistilor utilitari in montarea materialelor publicitare este esential.